Header

Hubová polievka s tekvicovým olejom

 

 

Ošúpeme zemiaky a nakrájame na kocky. Zemiaky, huby a polovičku cibule dáme do hrnca s vodou a spolu varíme. Pridáme tymian, bazalku, soľ, čierne korenie a majorán...

 

SUROVINY:

  • 1,5 l vody
  • 2 až 3 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • huby (sezónne)
  • 3 PL tekvicového oleja
  • 1 PL múky
  • 2 kúsky celozrného chleba,
  • 1 čajová lyžička masla
  • Tymian, bazalka, majorán, soľ, čierne korenie, jablkový ocot na dochutenie

 

POSTUP:

Ošúpeme zemiaky a nakrájame na kocky. Zemiaky, huby a polovičku cibule dáme do hrnca s vodou a spolu varíme. Pridáme tymian, bazalku, soľ, čierne korenie a majorán.  Zvyšnú časť cibule nakrájame na malé kúsky a  zmiešame s tekvicovým olejom, na panvici mierne cibuľku opražíme ( pozor: nie príliš vysoká teplota)  a pridáme múku na zahustenie. Na koniec pridáme jablčný ocot a spolu varíme. Servírujeme s opraženým cereálnym chlebíkom.