Arašidový olej

 

Má svetložltú farbu výraznejšiu orechovú vôňu a chuť pražených arašidov. Obsahuje vysoký podiel nenasýtených tukov, je bohatým zdrojom antioxidantov a vitamínu E

 

 

Popis:

         Olej je vyrobený z plodov byliny nazývanej podzemnica olejná. Má svetložltú farbu výraznejšiu orechovú vôňu a chuť pražených arašidov. Obsahuje vysoký podiel nenasýtených tukov, je bohatým zdrojom antioxidantov  a vitamínu E. Má uplatnenie v studenej, ale aj teplej kuchyni. Je známy predovšetkým svojimi hydratačnými vlastnosťami.

 

Pôvod suroviny:

Kalifornia, Argentína

 

Obsah látok na 100g:  

Energie:         3 751 kJ (896 kcal)

Bielkoviny:           0g

Uhličitany:           0g

Vlákniny:             0mg

Cholesterol:         0mg

Sodík:                 0mg

Vitamín E :        10mg (približne 100% odporúčaná denná dávka)

Tuky: 99,8g z toho:  

 Nasýtené mastné kyseliny 20g   

 Mononenasýtené  mastné kyseliny 55g   

 Polynenasýtené mastné kyseliny 25g

 

Účinky:

  •  Pozitívne pôsobí na nervovú sústavu
  •  Pomáha červeným krvinkám
  •  Zlepšuje pozornosť , pamäť
  •  Má priaznivé účinky na pleť
  •  Pri oslabenom trávení
  •  Zápaloch močových ciest....

 

Použitie v kuchyni:

  • v áziskej kuchyni
  • na smaženie
  • fritovanie a grilovanie
  • k pečeniu, duseniu 
  • do omáčok a majonéz
  • do šalátov
  • zeleninových pokrmov...

 

Recepty:

 

Skladovanie:

Pri izbovej teplote na tmavom mieste. Po otvorení spotrebujte do 3 mesiacov.

 

Pôvod výrobku:

Rakúsko

 

 

 Kúpiť