Olej z vlašských orechov

 

Olej získaný z vlašských orechov. Má príjemnú orieškovú chuť. Je bohatým zdrojom 3-omega kyselín a vitamínov E.

 

 

Popis:

         

          Olej získaný z vlašských orechov. Má príjemnú orieškovú chuť. Je bohatým zdrojom 3 - omega kyselín a vitamínov E. Je vhodný predovšetkým do koláčov, ktorým dodá delikátnu chuť a vôňu.

Pozbierané vlašské orechy sa olúpu a pomelú v mlyne na jemnú kašu. Po pridaní vody sa táto zmes mierne popraží, a zlisuje. Po prirodzenom usadení v nádobách, sa čistý olej plní do fliaš a prichádza čerstvý na Váš stôl.

 


Pôvod surovín:


Rakúsko - Štajersko


Obsah látok na 100g:


Energie: 3 751 kJ (896 kcal)
Bielkoviny: 0g
Uhličitany: 0g
Vlákniny: 0mg
Cholesterol: 0mg
Sodík: 0mg
Vitamín E : 12mg (približne 120% odporúčanej dennej dávky)
Tuky: 99,8g z toho:
Nasýtené mastné kyseliny 8g (5% kyselina palmitová, 3% kyselina stearová)
Mononenasýtené mastné kyseliny 20g (kyselina olejová)
Polynenasýtené mastné kyseliny 72g



Účinky:

  • má priaznivý vplyv na nervovú sústavu
  • pozitívne pôsobí tiež na srdcovo - cievne ochorenia
  • vhodný na chudnutie
  • stimuluje črevnú mikroflóru
  • priaznivo pôsobí na štítnu žľazu
  • ovplyvňuje hladinu cholesterolu v krvi



Použitie v kuchyni:

  • vhodný na šaláty, ovocné šaláty
  • do koláčov a do pečiva
  • na ryby a mäso
  • na surovú zeleninu
  • na syry
  • na dochucovanie polievok
  • na palacinky a sladké jedlá

 

Recepty:

 

Skladovanie:

 

Skladujte na tmavom mieste. Po otvorení je potrebné skladovať v chladničke a spotrebovať maximálne do troch mesiacov.

 

Krajina pôvodu:

 

Rakúsko

 

 

Kúpiť