Marhuľový olej - BIO

 

 

 

 

 

Olej lisovaný zo sladkých marhuľových jadier. Je bohatý na nenasýtené mastné kyseliny a vitamín E. Má zlatožltú farbu, intenzívnu vôňu.

 

 

Popis:


           Marhuľový olej je v našom regióne relatívne neznámy, ale v iných častiach sveta, ako napríklad v Himalájach, či Južnej Afrike, mal vždy povesť ako všestranný jedlý olej. Okrem zušľachtených marhuľových stromov v strednej Európe sa tu urodili aj nezušľachtené, ktorých plody sú zbierané hlavne kvôli ich sladkým jadrám.

         Olej vyrobený z biologickej produkcie kontrolovanej podľa AT-BIO-301. Olej lisovaný zo sladkých marhuľových jadier. Je bohatý na nenasýtené mastné kyseliny a vitamín E. Má zlatožltú farbu, intenzívnu vôňu. Dominuje chuť marcipánu, malý náznak amaretta, ale tiež príchuť orecha. Tradičná výroba garantuje olej bez zvyšku plodov, čo je spojené tiež s prirodzenou arómou marhuľových jadier. Jemné zahusťovanie zmesi pred lisovaním je tajomstvom neporovnateľnej chuti.

 



Pôvod surovín:


Uzbekistan, Turecko



Priemerné zloženie mastných kyselín:


Nasýtené mastné kyseliny 13%
Mononenasýtené mastné kyseliny 47%
Polynenasýtené mastné kyseliny 40%
Priemerný obsah vitamínu E: 18mg/100ml



Účinky:

  • Upravuje trávenie
  • Priaznivo pôsobí na suchú pokožku
  • Spomaľuje proces starnutia
  • Priaznivo pôsobí na zrak

 

Použitie v kuchyni:

 

  • Vhodný do šalátov
  • Na dochucovanie pokrmov ako je ryža, cestoviny, rezance
  • Nie je vhodný na vyprážanie
  • Vhodný do paradajkovej polievky
  • na korenisté syry

 

Skladovanie:

 

Pri izbovej teplote na tmavom mieste. Po otvorení spotrebujte do 3 mesiacov.

 

Pôvod výrobku:

Rakúsko

 

 

Kúpiť