Header

Šaláty

Špargľovo - jahodový šalát (píniový olej)

 

 

Očistíme špargľu a uvaríme v osolenej vode. Bielu špargľu varíme cca15- 20min., zelenú 10-12min. . Ocot, soľ, olej, korenie spolu zmiešame, pridáme žeruchu na drobno nakrájanú...

 

SUROVINY:

  • 250g bielej špargle
  • 250g zelenej špargle
  • 1 lyžica vinného octu
  • 1 lyžica octu blsamico
  • 1 lyžica píniového oleja
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 šalát
  • 250g jahôd
  • 30g píniových orieškov
  • čierne korenie
  • štipka soli
  • žerucha

 

POSTUP:

Očistíme špargľu a uvaríme v osolenej vode. Bielu špargľu varíme cca15- 20min., zelenú 10-12min. . Ocot, soľ, olej, korenie spolu zmiešame, pridáme na drobno nakrájanú žeruchu. Umyjeme a nakrájame šalát, pridáme nakrájané jahody a uvarené špargle. Pridáme pripravenú zmes a nakoniec do zlatista popražené píniové oriešky.